Исламисти у Сирији праве бизнис на крви убијених хришћана

 

У Сирији исламисти продају крв хришћана убијених за вјеру, по 100 хиљада долараза флашу у Саудијској Арабији, тврди сиријска монахиња Хатун Доган. Извјештај који садржи податке независних истраживања представљен је у Бечу на манифестацији посвећеној Дану заштите људских права, саопштава Седмица.Ру, позивајући се на InfoCatólica.

Монахиња турског поријекла Хатун Доган, чија породица се преселила у Њемачку када јојје било петнаест година, руководи добротворним фондом сестре Хатун, познатим такође као «Рука помоћи сиромашнима», који дјелује у тридесет пет земаља.

Према ријечима Хатун Доган један свештеник ју је упознао са човјеком којега је она назвала «један од тих убица који је преживјевши озбиљне психолошке трауме постао хришћанин и оставио све чиме се раније бавио». Тај човјек јој је испричао да је продаја крви убијених хришћана «добар бизнис». «За малу флашу хришћанске крви, фанатици из Саудијске Арабије давају 100 хиљада долара», цитира Доган свједочење, и додаје да «сагласно исламским вјеровањима, када они (фанатици) умију руке крвљу жртве, они сматрају да учествују у жртвоприношењу пред Алахом».

Приликом свог излагања, чији видо је приказан на You Tube, Доган је такође описала своје сусрете са жртвама исламиста, од којих многе свједоче о случајевима силовања, убијања, мучења и сакаћења. Монахиња описује многобројне случајеве силовања сиријских жена са којима је она лично разговарала. Добила је свједочења 218 жена, које су биле покрадене, силоване, а затим пуштене у замјену за откуп. Доган је такође изјавила да има 174 видео снимак које је добила од чланова породица жртава исламистичког гоњења, а који потврђују насиље, мучења и убиства.