Предсједник Републике Хрватске проф. др. Иво Јосипивић посјетио Митрополита Јована уочи празника Рођења Исусовог

 

 
У петак,  03. јануара 2014. године у просторијама Митрополије у Загребу, Његово Високопреосвештенство Митрополит загребачко-љубљански Господин Јован примио је предсједника Републике Хрватске проф. др Иву Јосиповића. Са Предсједником су били проф. др Анкица Мариновић, савјетница предсједника за знаност,  високо образовање и вјерске заједнице и проф. др Стјепо Бартулица, повјереник за вјерске заједнице.
Предсједник Јосиповић је поздравио Митрополита поздравом Христос се роди, честитао Божић и Нову 2014. годину. У угодном једночасовном разговору, Предсједник се интересовао за рад Српске православне цркве у Хрватској у години за нама и похвалио односе међу вјерским заједницама.
Митрополит Јован се захвалио Предсједнику што је издвојио вријеме за сусрет на почетку 2014. године и уочи предстојећих божићних празника. Предсједнику је пожелио сваки успјех на државним пословима како би свим грађанима Републике Хрватске било боље.
Уз лијепе жеље, размјењени су и пригодни дарови, те божићни поздрав Предсједника упућен свим епископима, свештеницима, вјерницама и вјерницима Српске православне цркве у Републици Хрватској.